Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. Kun je jouw vraag niet vinden? Neem gerust contact met ons op! Dit kan gemakkelijk via het contactformulier of stuur een email naar info@bydjuke.com.

Inklapbare content

Waarom zou ik een account aanmaken?

Het is makkelijk wanneer je bij het bestellen een account aanmaakt. De gegevens onthouden we bij jouw volgende bestelling en we kunnen op deze manier jou op de hoogte houden van alle ins en outs betreft By Djuke. Denk aan nieuwe items, toffe acties en dé trends van nu!

Wat zijn de levertijden?

Argh, snel op donderdag nog even een shirtje bestellen voor het feestje zaterdag. Haast, haast, haast! Helaas zijn er nog geen mogelijkheden om de producten dezelfde dag nog te bezorgen, maar wanneer je op maandag t/m vrijdag voor 15.00 uur jouw bestelling plaatst, verzenden we het diezelfde dag nog.Verzending gaat met DHL. Wanneer wij het pakketje bij DHL hebben afgegeven hebben wij er geen invloed meer op. Over het algemeen is DHL stipt en heb je jouw pakketje dan de volgende dag binnen. Best snel toch?! Indien je op zaterdag of zondag hebt besteld, zul je iets meer geduld moeten hebben. Meestal kun je jouw bestelling dan op dinsdag in huis verwachten. Dit geldt helaas alleen voor bestellingen in Nederland. Wanneer je vanuit het buitenland besteld, zijn de levertijden logischerwijs iets langer. Kom je uit de buurt van achterhoek? Je kunt je favoriete items ook op komen halen in de winkel in Doetinchem, deze optie is te vinden tijdens het bestellen. Je bestelde items liever ophalen op het kantoor in Varsseveld? Dit kan ook! Kies dan bij bestellen voor de optie ophalen in Doetinchem, en stuur ons even een berichtje dat je je bestelling graag in Varsseveld op wil halen. We maken dan een afspraak met je wanneer dit kan.

Ik heb een klacht, hoe neem ik contact op?

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@bydjuke.com. Wij helpen u graag verder en lossen het op.

Oh nee, het item wat ik wilde hebben is niet meer beschikbaar?!

Allereerst onze excuses hiervoor. Soms komt het voor dat een item zo vaak besteld wordt, dat het uitverkocht is voordat wij het weer opnieuw kunnen inslaan. Je kunt je dan inschrijven voor een ‘restock alert’ bij het betreffende item. Wanneer het item dan weer is aangevuld krijg je van ons automatisch een mailtje! Je kunt ons natuurlijk ook altijd mailen, appen of een DM sturen op insta. Het zou kunnen dat een item wat op de webshop uitverkocht is, in de winkel nog wel op voorraad is. Als dit het geval is kunnen we het uiteraard vanuit de winkel naar u verzenden.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven, wat nu?

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

Krijg ik garantie op de kleding?

Wij geven om onze producten en doen ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. U kunt dit zo snel mogelijk bij ons kenbaar maken en indien het gebrek binnen de garantie valt, zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Wat zijn de retourvoorwaarden in de winkel?

Wanneer een bestelling in de winkel gekocht is gelden andere retourvoorwaarden. Deze worden in de winkel kenbaar gemaakt. Items in de winkel gekocht kunnen binnen 14 dagen teruggebracht of geruild worden. Je krijgt dan een tegoedbon terug. Items die in de sale aangekocht zijn, kunnen helaas niet geretourneerd worden.